Madde Blomquist

Kategori: Julmys

Sista julfirandet, bjöd på saffranspannkaka

 

Ja, det sista julfirandet för julen 2015 är förbi. Hade lite släkt här idag på annandagen. En och annan skinkmacka slank ner men också lite saffranspannkaka, oerhört enkelt att göra och gott att äta. Allt som är i är risgrynsgröt (jag köpte färdig), saffran, socker och ägg (finns dock många varianter att googla på). In i ugnen i 30 minuter och sedan färdig att servera med sylt och grädde. Det gick hem!

Dan före dan...

Ja, det är dan före dan och vintern lyser med sin frånvaro. En grön jul mer lik höst/vår än
vinter är helt enkelt bara att acceptera. Denna dag före dopparedagen tog jag och en vän en
promenad till skogs, en ganska mild och aningen lerig sådan...

Var tog vintern vägen?? :(

Har ni julkänsla?

10 december, +9 grader ute, regnigt, blåsigt - hur många av er där ute har julkänsla? Min kommer och går, mer än vanligt.. Jag brukar få mer julkänsla av lite adventspynt och julmusik, men vissa dagar nu har det verkligen känts hopplöst och lönlöst. Var är vår svenska vinter? Här om dagen sa de ju på TV4 att det till och med varit varmare i helgen som var än vad det var på midsommarafton i år - vad händer egentligen? Jag bönar och ber i alla fall på mina bara knän efter lite mer vinter, minusgrader, frost och några centimeter snö. Mer behövs inte så länge de som vill utöva sin vintersport ska kunna göra det och så barnen får lite åktid i pulkan! Så kom igen nu vädergudar, ge oss lite mer hopp för en vit vinter och framför allt en vit jul!!

 

Ibland hjälper i alla fall som sagt lite julpyssel, detta gjorde jag förra helgen till min vän och hennes sambo som bjöd på julmys!