Madde Blomquist

Kategori: Julmys

Jul och träning

Julen kom hörrni och för min del fortsätter den lite idag då jag ska iväg på ett firande till.Likväl idag som på julafton startade jag dagarna med ett riktigt
bra pass på gymmet. Och av någon anledning blev alla outfits på julafton all black :) Undrar vad jag ska köra på idag...?

 För er som kanske höjer på ögonbrynen bara för jag ägnar en förmiddag på självaste julafton till träning, sänk dem. Eller höj dem, men ha era åsikter för er själva.  Jag förstår er som har fullt upp den dagen, som ägnar julen fullt åt vila och ro. Men för mig så fanns inga planer förrän eftermiddagstid och för mig så ger träningen lugn och ro, den gör mig stressfri och glädjer mig. Så ja, jag och några fler valde att faktiskt träna lite trots att det var julafton. Varför inte liksom? Även idag på annandagen har jag samma upplägg och nu innan jag ska iväg har jag en lugn stund i soffan!

Hoppas ni alla där ute haft en fin jul <3

 

En viktig gåva, för mig

Som världsförälder via Unicef ger jag en liten summa pengar varje månad. En liten summa som otroligt många fler världsföräldrar ger, året om. Den lilla summan från var och en räddar så otroligt många barn i nöd ute i världen. Att ha möjlighet att göra det är för mig än ära! Dessutom, den här tiden på året gillar jag att försöka skänka en liten extra slant eller present, framför allt nu när många länder i världen är i mer krig än någonsin. 

Många ser välgörenhet som något som kostar för mycket, men det behöver det inte göra. I år köpte jag EN julklapp via Unicef och den julklappen kommer hjälpa mycket och rädda barns liv. Det är det lilla som gör det stora. Jag förstår att alla inte har möjlighet att göra detta, men jag anser också att om jag kan unna mig en massage eller ett biobesök ibland, så kan jag även skänka en slant för att någon annan där ute ska överleva.

God Jul!

Julledig

Gick på julledigt efter lunchtid igår, inte fel alls :) Ca två veckors ledighet väntar, fast däribland också en hel del studier så klart! Samtal eftersöks och bokas
in, aningen läskigt men spännande också! Sista julklappen är också inhandlad, hemma ser det hyfsat bra ut och resten av dagen idag går nog till vilotid :)

Snö, snö, snö och lite slask!

Äntligen kom lite snö, äntligen! Ja, mest slask men ändå vitt och mer vinter än vanligt! I like it! Önskar bara det kan få ligga kvar några dagar, men det är nog för mycket begärt.
Värt att önska ändå! 

En promenad neråt en vän fick det bli, med snön föll ju inte direkt rakt ner så ett paraply behövdes. Några hopp här och där och en del små sliringar men annars en skön vinterpromenad :) En eftermiddag med film, prat, skratt och trevligt sällskap. En söndag med mer energi, som gårdagen. Otroligt skönt att få känna så några dagar efter tuffa veckor. 
Önskar mig en start på kommande vecka med samma energi!

Häääääärliga vinter :)))

Lättare lördag

Hej på er! Igår var en tung och energilös dag följt av en natt med sämsta ibs-magen någonsin. Tog mig an träning igår morse men på en otroligt låg nivå av energi. Träningen gav däremot lite mer energi, men lunchen jag sedan åt gav inte minsta energi den heller. Ibland är kropp och knopp inte alls synkade och kanske var träningen inte av nytta heller..? Försökte mig på lite plugg också men sedan var jag som en deghög resten av kvällen.. Idag vaknade jag ganska trött efter en del vaket inatt, men dagen idag har varit mycket mer givande. Tränade även idag men lågintensivt med en vän, gång och prat är ibland det bästa som finns. Dessutom efter det en eftermiddag på stan med en vän där pratet fortsatte. Tänk att det ibland är så skönt att få ventilera lite, reflektera och bara känna sig bekväm i att pladdra på :) Känslan för jul och december är inte riktigt landad hos mig ännu, inte fullt så bekväm som jag önskar att den var. Det finns mycket tomhet tyvärr.. Men dagens umgänge gav mer energi och en bättre känsla <3

Dessutom påminde Facebook mig om ett minne idag. För ett år sedan skrev jag ett blogginlägg om hur viktig terapi varit för mig och var för mig där och då. Ett år efter nu är terapin slut, men dess innehåll är ännu lika viktigt. Och inlägget säger mycket om tunga stunder, men också om vad som komma skall efter en sådan stund. För ju tyngre bakåt mina vänner, desto kraftigare framåt. Läs det gärna. Jag läste det igen och jag tror känslan jag hade när det skrevs återkom lite inom mig vilket också lättade känslan för dagen lite.

Kram på er!

Ordning i kaoset

Hej på er! Nu är jag hemkommen från några dagars studier, och det börjar verkligen kännas på allvar nu. Nästa växel måste läggas i hädan efter...!
Dessutom hemkommen till en lägenhet i kaos då det renoverats lite, men efter två dagar av fix och stress kring det hela så ser lägenheten bra ut nu.
Lite stök kvar att göra, men svårt då hantverkarna ändå ska komma och gå innan alla nya rör är dragna..

Fler foton än så här orkas inte med Fick i alla fall idag tända ljusen och fira andra advent lite. Med ja, en mentalt och fysiskt trött Madde, huvudvärk. 
Men nu tillslut lite vilotid i soffan.. Inte en på-topp-Madde just nu, men hoppas ny energi infinner sig! Trevlig kväll!

(fler inlägg kommer nog i veckan om studierna och armhävnings-utmaningen mm)