Madde Blomquist

Kategori: Allmänt

Igår och idag

God morgon, måndag! Du väckte mig från en ytterst konstig dröm och tröttare än tröttast, november har en tendens att bete sig så.  Dagen igår gav många känslor och de gjorde nog sitt med både sömn och känsla denna morgon. Först var känslan härlig igår, jag kände mig frisk nog för träning och träningen gjorde mig gott. Sen dröjde det bara någon timme innan jag läste om den hemska jordbävningen på Nya Zeeland och direkt kom oron för en vän som befinner sig just precis där. Det tog nog omkring framåt sex timmar innan hon kunde höra av sig till sin familj och så fort jag såg att mitt meddelande på messenger kommit fram blev jag lugnare. Sen kom orden "vi är okej" och det var det absolut viktigaste. Att få höra att de var oskadda och välbehållna gjorde att oron kunde släppas. Nu är de fast i staden, vägarna ut är förstörda. Men jag hoppas innerligt att de inom några dagar får möjlighet att fortsätta sin resa och att de får göra den utan fler jordskalv.

Igår kväll blev det också en middag ute med delar av familjen. Samlades och åt en god bit mat ihop, umgicks och firade lite Fars dag <3 Sen väntade soffan resten av kvällen där lugn och ro letades fram. Tillslut dags för sömn och ja, nu är måndagen här. Måndag morgon och en lång arbetsdag väntar. Eventuellt träning ikväll, dagen får utvisa känslan och orken till det. För att inte bestämma mig direkt nu förbereder jag kläder i väskan och tar med, då har jag lättare valmöjligheten när jag väl slutar jobba att åka direkt dit om jag vill! Om det blir av så blir det inget hårt pass dock, startar lugnt nu med lågintensiv träning efter förkylningen. 

Ska när som åka mot jobbet, någon minut till här i soffan först. En frukost framför tv och tända ljus är inte fel en vardagsmorgon då och då!!! 

Den årliga ideella tävlingsdagen

Godmorgon! Vintertiden har startat och jag, men många fler andra där ute, sitter vakna tidigt. Ögonen slog upp kl 06.00 och var inte redo för mer sömn.. Så en lugn frukost i soffan, en kopp te, lite tv och tid med datorn är inte alls fel. Kl 10 väntar ett träningspass på gymmet, gruppträning denna gång. Så tills dess kan jag ta det ganska lugnt med gott samvete här hemma :)

Igår, lördag, var jag större delen av dagen i MunktellArenan i Eskilstuna där en bågskyttetävling ägde rum. Jag har genom åren testat många sporter men bågskyttet är den sporten jag hållit kvar vid längst. Nu är jag inte aktiv längre sedan snart 6 år. Men jag är fortfarande med i föreningen och jobbar en gång per år ideellt för klubben på tävlingen de arrangerar. Att komma tillbaka en gång per år får ju viljan till att skjuta att bli påmind, men den försvinner ganska fort efter det dock. Men bågen finns kvar, någon gång kan det ju hända att den kommer fram på riktigt igen - "man ska aldrig säga aldrig".

Men att vara med och jobba på denna tävling en gång per år är roligt, det ger en gemenskap och jag får träffa människor som betyder otroligt mycket. Även fast personer kommer och går i föreningen och jag själv valt att ta ett stort steg bakåt i mitt skjutande och övrigt ideellt arbete utöver tävlingen, så är föreningen lite som en extra familj <3

Naturens givmildhet

Inomhus må jag gilla mer en smalare färgskala, men utomhus är det dessa härliga färger och kontraster som gör naturen så härlig! Naturen ger såhär års må vara kall och ofta grå, men det finns mycket som lyser upp. Lite som i det vardagliga livet, mitt i något av mer motgång än medgång är det av stor vikt att finna det som ändå kan lysa upp små stunder. Detta för att känna värme, glädje och lugn och ro mitt uppe i något som är tvärtom. Svårt, absolut! Men här har naturen en bra effekt. Alla dagar skiner inte solen upp vår tillvaro, men naturen ger många detaljer som kan få sin glans mer just en grå och trist dag. Lövens färger kan lysa upp, dess skillnader i utseende kan skapa en skön kontrast. Vyn framför dig ser olika ut beroende på väder och beroende på årstid så växer och ter sig miljön omkring dig på helt olika sätt. Sina sätt.

Jag är ute i naturen ganska mycket oavsett årstid, det tillhör mitt yrke. Men just att gå långa promenader och bara ta in naturen, luften och allt runt omkring mig är ofta ganska rogivande. Att stanna upp och fånga någon känsla ytterligare en stund, ta ett foto på något som känns vackert eller bara låta sinnena spira i sin tystnad. Oavsett så är naturen en vän du kan använda dig av är du behöver utrymme, när du behöver andas och bara vara. Det kan vara en kort stund eller en längre stund, det är ens egen tid som styr så klart. Men naturen bär mycket gott med sig, värt att sträva efter att ta del av.
Måndag morgon

Godmorgon! Måndag morgon kom igen och jag har en lugn morgon. Börjar inte jobba förrän 08.30 men är alltid vaken tidigt så om jag inte tränar en måndag morgon tar jag ofta en lång och lugn frukost i soffan, framför tv och idag även datorn. Utan stress. Natten har gått förbi med sömn där jag vaknat ofta pga vristerna och vaderna som ännu är oerhört stela, vaknade i morse och kunde knappt gå på vänster fot. Det lossnar dock med rörelse ett tag men stelnar lätt till. Oerhört trist att få så här, ett måste att bygga upp nu!

Ingen megastor frukost idag, jag vet. Men den godaste varma drycken, simpelt varmt vatten med citron, ingefära och honung! Inte förkyld längre men gott och bra för det :) Och på tal om inget så är mitt hår just nu både långt, tjockt och för frissigt. På torsdag ska det fixas och mer ljusa slingor ska till, men det skulle behöva sig en behandling i Stockholm också. Får se om jag kan ta mig råd till det framöver! Får jag bara med mig min svägerska så blir det nog av, får flörta lite med henne inför vintern ;) (Puss, puss, puss Anette, om du läser :p)

Ny vecka, ny måndag och nya möjligheter som de flesta ofta skriver - och absolut en sanning ide. Dock är det ju chans till nya möjligheter varje dag. Men helgen är över så visst infinner sig en annan känsla när arbetsveckan tar vid. För mig så vet jag hur den ska läggas upp, men det finns känslor och tankar från igår som hänger med och inte känns jättebra. Kanske kan de jobbas bort under dagen. Eller åtminstone skjutas bort för stunden... Oavsett, en så bra dag som möjligt ska vi alla nu försöka ha, jag och du! Kram

Pass för överkroppen

Benhinnor, vader, höfter och vrister känns ännu från gårdagens lopp men överkroppen kändes lugn och fin så när rastlösheten slog till idag fick det bli lite träning! Efter många, många dagar från gymmet fanns också viljan och längtan - gårdagens lopp gav också mersmak. Cyklade till och från gymmet för att underkroppen skulle få lite rörelse, men väl på gymmet fokuserade jag på övningar för rygg, armar och axlar! Fick även in lite magträning :) En skön känsla och behövligt att komma igång även om jag tog det lugnt! Mer kommande vecka :)

Fredagen

Friskare för var dag! Boostar ändå med mer bra dryck och mat! Plugget idag gick okej, men huvudet har känts ganska energilöst. Trött. Kan bero på både brist på sömn och för lite kolhydrater i systemet - just det jag läst om idag också! Så nu väntar en lugn kväll med påfyllning av energi och vila inför morgondagens tuffa utmaning (Tjurruset) efter snart två veckors vila från aktivitet utöver jobb.

Hoppas ni andra haft en skön fredag och har en härlig kväll framför er!