Madde Blomquist

Kategori: Allmänt

Ska jag fortsätta..?

Hej.. Det kommer inte några kontinuerliga uppdateringar här nu. Mycket beror på att jag numer jobbar heltid och inte riktigt har haft motivation eller ork att skriva. Har inte heller funnit vad jag ska skriva om, ibland får man torka helt enkelt.. Bloggen startade jag för några år sedan nu i mening att fungera som en mer öppen dagbok där känslor och tankar får ta plats. Det är just vad jag gjort också. Sen har det också handlat en del om träning, kost, recept och rent vardagliga saker. Men jag känner nu att jag spretar överallt och inte riktigt vet var jag ska fortsätta, för den delen vet jag inte heller om jag ska fortsätta här på forme.se. Vet andra som bytt bloggportal och jag förstår dem, men hur jag ska göra får jag se..

Framför mig har jag tre veckor på mitt jobb innan semester och sedan vet jag inte riktigt var jag hamnar, rent arbetsmässigt. Jag söker de flesta jobb och funderar på hur jag kan utveckla mig och mina intressen. Så kanske kommer det vara snålt med inlägg även framöver, kanske inte. Allt går på känsla och driv för stunden, det är så jag fungerar. Så håll till godo så får vi se hur det blir..

En mycket härlig dag idag med sol större delen av eftermiddagen. Innan det tog jag mig an lite träning, fösta passet sedan loppet för över en vecka sedan. Dagens pass behövdes, rent mentalt för att boosta och peppa upp mig lite. Kanske kan bli ett imorgon också, återstår att se! Hoppas er nationaldag varit skön, om ni nu firat eller bara varit som jag. 

EVITCEPSREP - PERSPECTIVE

 

Vilket sätt ser du det på? Kan du läsa det baklänges eller upp och ner, eller ser du endast ordet i sin ursprungliga form. Kan du ändra ditt perspektiv?

 

 

Stockholm i mitt hjärta

Det här blev en underlig fredag... ... Den startade bra med studier, ärenden, pass med PT och sedan vidare på barnkalas. Väl där läser min vän nyheten och snabbt kom tanken om terrordåd, men det sjönk inte in förrän jag kom hem och började läsa om händelsen som skett i Stockholm city idag. Man anser nu att det är en terrorattack och som skadat och dödat oskyldiga människor och nu skärrat ännu ett land. Mina tankar går till alla drabbade och deras anhöriga, men också till hela Stockholm och Sverige <3

Bildresultat för prayforstockholm

Söndagssol

Ett foto från i söndags då solen sken och värmde riktigt mycket! Dock en del blåst också men det hör våren till :) Det var en dag av promenad och mycket frisk luft. En skön dag. Solen 
har sedan fortsatt skina igår och idag, men nu väntar några dagar av sämre väder. Tyvärr.. Men lite regn och rusk och någon snöflinga eller två kan ju komma, trots allt bara mars månad..!

Eskilstunaån mitt i centrala Eskilstuna.

Fyra år sedan

Vaknade idag av en påminnelse på facebook om en resa jag gjorde för fyra år sedan. För andra gången besökte jag då Jordanien, ett ganska oupptäckt land Jag och en vän valde samma hotell och njöt en vecka vid poolen, havet, av god mat och härliga utflykter till öknen. Alltså, den känslan resa gav mig och som jag än känner när jag ser fotona. Den är så skön att än bära med mig!

Idag åkte en vän på semester och det gjorde mig faktiskt avis, vem vill inte ha sol och värme? Fast vårsolen kikade ju fram så det kändes ganska skönt här hemma också! Men nu är det snart två år sedan jag reste så under detta år måste fasen minst en resa in för enbart sol, bad och värme! Kasta gärna in förslag på resmål, tas mer än gärna emot :)


Madde Blomquists foto.
Madde Blomquists foto.Madde Blomquists foto.
Marina Plaza i Aquaba
Madde Blomquists foto.Madde Blomquists foto.
Utflykt till Wadi Rum
Madde Blomquists foto.
Solnedgång i Wadi Rum

Att "flytta hem" ...

Jag bor sedan en vecka nu hos min mamma och hennes sambo då min lägenhet är under renovering, igen! Absolut helt fantastiskt att möjligheten för annat boende finns för mig, men att bo hemma som 32-åring - ja hur låter det? I och för sig handlar det kanske inte om hur det låter, utan om hur det är. Och det är faktiskt helt okej. Men jag är inne i mitt lilla rum, sover i min gamla säng och ser på en tjock-tv. Hallå stenåldern! Stenåldern får dock fortsätta minst två veckor till, hoppas verkligen jag får komma hem efter det sen och börja fixa innan jag ska till skolan nästa period. Har jag tur tar det längre tid och jag får vänta ytterligare dagar eller någon vecka. Hoppas, hoppas, hoppas på så snabbt som möjligt bara!

Det jag längtar mest efter är min totala frihet. Här hos mamma känner jag mig som hemma, jag sköter mitt och de sköter sitt. Jag lagar min mat, de lagar sin. Men då vi går om varandra tidsmässigt med jobb och sömn så tassar man en del på tå. Något jag inte är van att göra hemma. Dessutom går jag ofta hemma och spelar mycket musik, det gör jag inte här alls på det sättet. Små saker som jag saknar helt enkelt.

Annat är att jag ser fram emot att få ordning, få köpa lite nytt och få fram en varmare känsla hemma. Det jag fick gjort sist med byte av tapeter mm gjorde lägenheten mycket ljusare, men jag kände en ganska stor tomhet när jag satt där. Nöjd med resultatet, men inte mindre ensam. En ganska tung känsla. Men nu försöker jag se fram emot ytterligare uppfräschning och ska göra mig allra bästa för att jag ska må så bra som möjligt. Får la bjuda in folk var och varannan dag :) Eller så får folk bjuda in sig själva!

Men att bo "hemma" ger minnen. Jag är uppväxt här och känner väl till området. Vägen på fotot har jag väl gått en si så där miljontals gånger känns det som <3

Idag tog jag en promenad där också neråt stan, i härligt soligt vårväder :)

Instagrams senaste

 

Hej på er! Ibland bloggar jag ofta, ibland mer sällan. Detsamma gäller för Facebook och min aktivitet där, även så Instagram. Sista tiden nu har dock Instagram varit mer använt än bloggen och det blir som en liten miniblogg med emellertid lite längre inlägg även där. Så för nu skriver jag inte så mycket här, men vill ni kika mer så ta en titt in på min instagram. Där, precis som här, delar jag med mig av vardagens upp- och nedgång i alla dess former. Och en hel del annat också!

När det närmar sig årets slut

När det närmar sig årets slut brukar många människor summera året som gått, både på gott och ont. En del har kanske kämpat hela året och vill bara glömma det, andra har haft ett år som flutit på och gärna fortsätter nya året på samma sätt. Det är upp till varje människa att summera på sitt egna sätt, men jag vill komma med en viktig poäng mitt i allt. Våga leta fram ljuspunkterna under året som gått, oavsett om det varit tungt eller lätt. Våga rannsaka och resonera men våga och summera det som faktiskt varit bra, känts bra och fått dig att må bra. Hur känns det när du gjort det? För vet ni, trots mörker så finns ljus Det finns det inga tvivel på. De kan bara vara svåra att se, just där och då.

 

Jag summerar gärna året och tänkte starta här och nu. Mitt år har varit ganska upp och ner, men i sin helhet har det gått framåt på många punkter. Några punkter kommer här:

Personlig utveckling
Jag skriver ganska ofta i bloggen om min personliga utveckling, en del om min resa mot ett starkare jag. Jag går kanske inte alltid in på detalj men jag är öppen med att en dålig självkänsla och ett dåligt självförtroende präglat mitt liv lite för mycket och varit min främsta uppgift att stärka. Jag har inte bara gjort det detta år, men det är nog just nu det faktiskt har börjat ta fart åt rätt håll på riktigt. Hur har jag då lyckats? Stor hjälp är från den terapi jag gått i, som jag avslutade innan sommaren detta år. Den terapin har fått mig att rannsaka mig själv, men också att börja rensa mig själv. Det sistnämnda har nog varit det absolut viktigaste. Jag har vågat förstå vad som är viktigt och vad som faktiskt skäl min energi. Sen är jag inte fullt där jag kanske vill vara, men jag är otroligt medveten om min placering och jag känner mig starkare mentalt. Det dåliga samvetet når mig inte lika lätt längre och det är jag stolt över.

Min personliga utveckling kommer aldrig ta slut, det finns så otroligt mycket att lära och utveckla. Ju mer jag lär mig och ju starkare jag känner mig som person, desto mer vill jag lära mig och fortsätta utveckla. Kanske till och med jobba med. Jag är otroligt stolt över att jag vågat göra den resa jag gjort, stolt över att jag faktiskt svalt en del stolthet och faktiskt sett min egen del i många saker. Att våga rannsaka mig själv, våga välja och våga stå på mig. Sen är jag långt från fulländad, men det är alla. Så länge vi lever kommer vi lära.

Studier

I augusti i år startade jag en utbildning som jag ännu går. En utbildning inom kost och hälsa. Jag tog mig an utbildningen främst för att få en förändring i vardagen och för att läsa om något som ligger mig varmt om hjärtat. Hittills går utbildningen bra även om det där med självdisciplin inte riktigt funkar till hundra procent. Man jag lär mig otroligt mycket om ämnen inom kost och hälsa och åter igen lär jag mig mycket om mig själv. Jag har dessutom gått ner i tid på mitt arbete för att verkligen ge studierna tid och inte gå in i någon stress igen. Oavsett vad utbildningen i slutändan ger så har den personligen redan gett otroligt mycket. Jag brinner mer och mer för ämnet som jag själv så tydligt befinner mig i. Den ger mig tankar och drömmar om framtiden, den ger mig hopp om att våga byta bana och utforska andra yrken. Men det återstår ett halvår, så vad som sker visar sig. Men hittills har den gett mig andrum, betänketid, kunskap och framtidstro. Det om något är väl värt att studera för?

Ångest

Va? Ångest? Ska jag summera något som faktiskt är negativt? Ja, tänk att det ska jag. Även om ångesten går in ganska väl i min personliga utveckling så är den för mig också ett eget kapitel som är viktigt att se framsteg i. Ångest ter sig så olika för människor. Allt från oro, ledsamhet, nedstämdhet till panik och flykt. Ja, vi är olika, reagerar olika och beter oss olika därefter. Jag har haft ångest på olika nivåer under många år men med åren har jag lärt mig känna igen den och hantera den bättre. Nu för tiden kan ångesten hålla i några dagar, kanske bara en dag eller till och med bara en stund. Det beror helt på vad den orsakats av och hur jag bemöter den.

Det jag främst lärt mig är att livet inte alltid går som på räls. Människor får göra fel och kan inte alltid vara alla till lags. Jag har också lärt mig att jag ska prioritera mig själv mer än jag prioriterar andra, det är trots allt jag som lever mitt liv och ingen annan. Lärdomar som dessa gör att jag kan möta ångesten på ett lättare sätt, jag kan hantera den och resonera med den. Men framför allt så kan jag acceptera den och det är nog den absolut viktigaste lärdomen. Acceptansen. För ångest är något jag alltid kommer ha, mer eller mindre. Det tillhör min personlighet. Därför är det inget jag kan bli av med eller kasta bort. Men att acceptera att den tillhör mig och att den ibland slår till gör det otroligt mycket enklare. Lika så med stressen, den kommer och går när jag framkallar den eller skjuter undan den. För den beror på mig, inte så mycket på annat runt omkring. Jag älskar att ha många bollar i luften, men jag är också otroligt dålig på det för det stressar mig. Där och då måste jag prioritera några saker och acceptera att något läggs bort för stunden, dagen eller kanske veckan. Då lägger sig stressen, lugnet infinner sig mer och jag slipper få ångest för att något inte blir gjort. Jag har faktiskt blivit expert på min egen ångest och stress, ja på god väg ditåt i alla fall!

Träningen

Träningen har alltid varit och kommer alltid förbi viktig för mig. Och detta år har den nog blivit viktigare än någonsin. Jag tränar ofta i perioder vilket är något jag inte trivs med egentligen, för det kräver att jag hela tiden börjar om och bygger upp. Det här året startade så men har börjat förändrats till det mer balanserade och vardagliga. Dvs. jag har fått in en bättre rytm. Sen har så klart en del sjukdom och annat satt en del stopp, men trots allt inte så stora stopp som vanligen förekommit. 

Något som bidragit till detta är också mitt mod att anlita en PT. (Observera att jag tog fram mitt mod i att anlita en PT och inte bara lyfte PT'n). PT-passen har fått mig att känna hur hård träning känns och hur kul jag faktiskt tycker det är. Hur bra jag är! Jag har fått fram glädjen i träningen på ett annat sätt och jag har vågat ta mig an det hur obekväm jag än varit rent kroppsligt. Däremot har träningen viss tid blivit för hård, men det är jag medveten av och nya mål innefattar just den bristen till kommande termin då några fler PT-pass ska sätta fronten för min träning.

Träning får mig att svettas, den får mig att ta i, den får mig att släppa tankar, den får mig att stressa ner och den ger mig lugn inombords. Just därför är träningen viktig för mig. Ju fler resultat den sedan ger rent fysiskt är också en morot, men det är något som får ta tid och växa fram. Men för mig är träningen en prioritering, för att jag vet att den både fysiskt och psykiskt gör mig otroligt gott!

Det var en liten summering av några saker jag finner att jag verkligen gjort framsteg i under 2016. Kanske kommer jag skriva någon mer kommande dagar, återstår att se.
Jag hoppas du också känner att du kan finna dina framsteg, dina glädjestunder och din utveckling. Och oavsett om du kan göra det eller inte. Läs ovan skrivna ord på fotot. 

 

FORTSÄTT ALLTID ATT FORTSÄTTA!

Ge aldrig upp! Acceptera en motgång, men fortsätt kämpa för Din skull!

 

~~~~

 

Gott Nytt År!

En viktig gåva, för mig

Som världsförälder via Unicef ger jag en liten summa pengar varje månad. En liten summa som otroligt många fler världsföräldrar ger, året om. Den lilla summan från var och en räddar så otroligt många barn i nöd ute i världen. Att ha möjlighet att göra det är för mig än ära! Dessutom, den här tiden på året gillar jag att försöka skänka en liten extra slant eller present, framför allt nu när många länder i världen är i mer krig än någonsin. 

Många ser välgörenhet som något som kostar för mycket, men det behöver det inte göra. I år köpte jag EN julklapp via Unicef och den julklappen kommer hjälpa mycket och rädda barns liv. Det är det lilla som gör det stora. Jag förstår att alla inte har möjlighet att göra detta, men jag anser också att om jag kan unna mig en massage eller ett biobesök ibland, så kan jag även skänka en slant för att någon annan där ute ska överleva.

God Jul!