Madde Blomquist

Studier avklarade

I onsdags åkte jag till Väddö för sista gången med vetskap om att de tre kommande dagarna skulle vara de sista på denna utbildning. De är genomförda och jag är nu diplomerad Kost- och Hälsocoach (får kalla mig Kostrådgivare). Diplomet dyker visserligen ner i brevlådan om några veckor men jag är klar med alla uppgifter och slipper restuppgifter i efterhand. Däremot ska jag hålla i det lite för jag ska redigera en del som jag vill förbättra i mina uppgifter för att i slutändan verkligen känna att jag fick med det jag behövde få med. I mina ord.

Jag valde att studera för att få ett break från vardagen. Att det blev just kost och hälsa var nog en ren slump. Kursen dök upp och ämnet har alltid intresserat mig. Tanken med studierna var att utveckla mig själv, jag har aldrig tänkt på något mål och att jag måste jobba med det efter avslutade studier. Det har varit en långt läsår och jag har studerat samtidigt som jag jobbat halvtid. Det har varit ett okej upplägg med fria pluggdagar men det har kanske inte varit optimalt för mig att hoppa mellan två världar hit och dit. Men inget som jag kunde veta i förväg utan som växt fram ju mer tiden gått.Det har jag märkt på mig själv när min motivation flackat och livet känts rörigt, när den ena delen påverkat den andra för mycket och vise versa. Hela den biten har lätt dragit ner mig och fått mig att tvivla på mycket, men framför allt på mig själv.

Men nu är jag i mål, jag klarade kursen och jag har faktiskt en ny titel jag kan använda mig av och verka inom, om jag vill. Dessutom ska jag avsluta mitt nuvarande yrke inom barnomsorgen men vad som blir nästa steg är ännu oklart. Men trots tvivel jag haft och har på mig själv, för att jag sviktar i min egna hälsa med jämna mellanrum, så ska jag bära med mig all den kunskap jag faktiskt fått. Jag kan inte lära mig varje detalj, det handlar det inte om. Dessutom är man aldrig slutlärd, jag ska lära så länge jag lever. Och hälsa för alla är olika, jag ska bara leva i den anda som jag känner att hälsa är för mig och som får mig att må bra.

De sista dagarna på skolan var tunga just av ovanstående orsak, min energi var helt slut och jag hade svårt att vilja annat än att åka hem. Väl hemma och många, många timmars sömn senare känner jag mig lite mer trygg. Det är väl som man säger, "borta bra men hemma bäst". I efterhand kan jag enklare se tillbaka på allt och jag tackar bra lärare och härliga kurskamrater för dessa två terminer vi hängt ihop och utvecklat varandra. Extra mycket tackar jag de fina tjejer jag bott med varje gång, utan er hade det inte blivit samma sak. Och jag tror att vi är några som kommer hålla kontakten, med all säkerhet <3 En av tjejerna är en riktig inspiratör, här kan ni läsa mer om hennes driv och resa! Mest av allt ska jag tacka mig själv för att jag kämpade och lärde mig nytt även om jag inte trodde på mig själv fullt ut!

Var jag hamnar härnäst återstår att se. Det viktigaste nu är inte att kalla mig Kost- och Hälsocoach, det viktigaste för mig är att må bra, fullt ut! Men om jag hamnar däråt så är det en bonus :)

(Väddöruset som klassen och andra på skolan sprang)

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas