Madde Blomquist

Bibliotekskänsla

Hej på er! Fredag och för mig pluggdag. Tagit mig till biblioteket på högskolan i stan för att få lite mer gjort. Tar en liten paus nu för lätt lunch och vila från allt vad vitaminer, mineraler och annan näringslära heter. Det läses, skrives och försöker tänkas genom men ändå är hela alltet ganska förvirrande. Men jag får mer gjort här än hemma. Hit går jag för att verkligen fokusera på detta, hemma finns chans till att göra så otroligt mycket annat. Som igår till exempel när jag mitt i studierna tog några timmars paus för att städa. Typiskt mig när det blir för mycket i huvudet. Men här på högskolan har jag inget val för sådant, här finns bara jag och det jag har med mig. Så det blir ofta mer effektiva pluggstunder här!

Det är inte så långt kvar nu på min utbildning, om tre veckor på dagen är jag klar om allt godkänns. Men det tror jag. Känslan dock är att jag har en bra övergripande koll men att min sakkunskap och djuphet i kunskapen är sämre. Mycket beror på ett flummigare upplägg på folkhögskolan jag går på, men också på grund av mig själv. Det har varit för tungt med mycket annat för att verkligen lägga fullt fokus och full tid på studier. Men jag har kämpat och lärt mig mycket så jag har en hel del att ta med mig. Och det är det viktigaste och den tanken och känslan jag ska försöka hålla i tiden ut nu!!

Några timmar till får det bli för lite mer jobb på en stor uppgift, sedan blir det nog en lugn kväll. Aningen förkyld, hoppas, hoppas, hoppas inte det blir mer!

Bildresultat för mdh bibliotek

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas