Madde Blomquist

Svälj din stolthet, men våga också vara stolt

Hallå där! Sitter här i soffan efter en dag av arbete, träning och matlagning. En dag jag hittills känner gått min väg hyfsat bra och där mina val känts rätt och bra, för mig. Men ändå kan jag inte låta bli att låta vissa små saker påverka mig lite för mycket. Ni vet att tillslut kan den minsta grejen bli galet stor just för att sak på sak lagts på hög. Det har inte runnit över än, för trots allt så lyckas jag lägga bort en del när jag väl får andrum. Absolut en av de bästa lärdomarna jag haft sista tiden .För det är en lärdom för min skull, för mitt välmående och för min stolthet.

Men ibland känner jag också att jag behöver svälja min stolthet lite. Visst ska jag få tycka och tänka som jag vill, göra det jag vill men ibland kanske jag agerar som jag vill även om det inte alltid är lämpligt. Fördelen här är att jag rannsakar mig själv och faktiskt inser hur tokigt det kan bli ibland. Fel ord, fel tonläge, onödigt irriterad eller liknande. Av det kan jag lära, tänka till och tänka om, om så behövs. Men ibland är det helt enkelt omöjligt. Blir man provocerad är det lätt att provocera tillbaka.

Trots att jag här lyfter fram en god sida och en sämre sida så bidrar de båda till min personliga utveckling. Jag har alltid analyserat mig själv och alla andra, det är min personlighet. Det jag lärt mig däremot är att jag inte kan förändra andra, men jag kan förändra hur jag ser på dem, lyssnar på dem och tar emot av dem. Hur svårt det än kan vara ibland så lovar jag att övning ger färdighet. Detta betyder inte att man ska ta vad som helst och man måste våga säga ifrån eller få bli arg själv. Men i och med att jag faktiskt är otroligt självmedveten så förstår jag mig själv lite bättre och även om jag klandrar mig själv rätt ofta så har jag också blivit bättre på att lyfta mig själv mer ofta.

 

Att bli mer självmedveten gör att jag får en klarare bild av mig själv och mitt liv, vilket också gör det enklare för mig att förändra något i min livsstil - om jag så vill. Jag vill lite för mycket just nu så jag får försöka ta en sak i taget. Men jag har tankar och ideér, nu ska bara framtiden utvisa vad av det som blir verklighet. Men jag vet här och nu att jag hittills under de senaste åren kommit långt i mitt tankesätt och levnadssätt. Jag är inte lika beroende av andra människor nu som förr, jag lever mer för mig själv än för andra och jag lär mig att utveckla mig själv. Ni anar inte hur betydelsefullt detta är för mig, hur stolt jag faktiskt är över mig själv.

 

 

VÅGA RANNSAKA DIG SJÄLV
VÅGA LÄRA OM OCH AV DIG SJÄLV
VÅGA OCKSÅ VARA STOLT ÖVER DIG SJÄLV

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas